RSS
January 20th, 2008
Apple TV

Steve Jobs a anuntat noutati legate de lansarea noului Apple TV la Macworld in San Francisco cat si la studiourile de inchiriere de filme iTunes, despre care deja se vehiculau zvonuri cum ca ar fi parte din discursul Macworld keynote.
Jobs a recunoscut ca planul video al celor de la Apple a fost o mare dezamagire si complet sub asteptari deoarece utilizatorii nu se uitau la videouri online asa cum s-ar fi asteptat cei de la Apple. Cand Jobs a anuntat prima data Apple TV in luna Ianuarie anul trecut, planul initial pentru streaming video si playback al celor de la Apple era mult prea complicat pentru multi oameni. Vizionarea unui film sau a unei emisiuni pe Apple TV implica sa fi deja utilizator inregistrat pe iTunes si sa cumperi online acel film, apoi sa-l descarci pe calculator ca mai apoi sa faci transderul catre dispozitivul Apple TV.

apple-tv.jpg

In linii mari cei de la Apple au vandut peste 7 million de filme, ceea ce si Jobs a admis ca este un numar impresionant mai mare decat orice alta firma de profil dar nu le-a depasit asteptarile.

Ce au de gand cei de la Apple ca sa faca mai popular Apple TV ?

1. Sa adauge un nou spatiu online care sa permita inchirierea unui film
2. Sa faca un update pentru software la Apple TV astfel incat cei care se uita la filme sa poata faca streaming direct de pe internet fara intermediul calculatorului.
Poze cu Apple TV:

apple-tv2.jpg

monitor-apple-tv.jpgDecember 24th, 2007
ProTV in HDTV

Pe 19 Iunie anul acesta citeam urmatoarea stire:

“ProTV, o companie de televiziune lider in Romania , un canal de mare audienta, lanseaza un nou serviciu de inalta definitie mai tarziu in acest an devenind astfel primul canal ce ofera calitate HDTV din Romania.

Canalul, ProTV HD, este asteptat sa fie transmis in Bucharest incepand cu data de 1 Decembrie in mod de teste, iar pe data de 11 va fi data oficiala a lansari acestui canal.

Penetrarea HDTV in zonele urbane din Romania, care reprezinta aproximativ 53 % din procentul populatiei, este asteptata sa creasca in urmatorii 3-5 ani, cand mai multe licente digitale vor fi eliberate in Romania. Conform unor statistici procentul de vanzari de ecrane pe baza de plasma sau lcd-uri a crescut cu 60 % in acest an.”

Azi am luat un catalog domo si se pare ca deja postul hdtv este folosit in sloganele de vanzare ale unui tuner tv de la sagem.
“Sunteti pregatit pentru epoca High Definition? Vreti sa aveti televiziune digitala gratuita ? Atunci solutia o reprezinta acest tuner DVB-T de la Sagem. Odata conectat prin cablul HDMI la televizorul dumneavoastra aveti acces la semnal TV pur digital captat cu ajutorul unei simple antene de camera… Acest tuner va ofera acces la transmisiune in semnal HD, inclusiv la cea a postului ProTV .. ” . Acesta este anuntul publicitar pentru Sagem DVB-T HD-ITD81 din catalogul Domo Best of 2007 .

In orice caz toate acestea sunt vesti bune pentru noi.