RSS
December 24th, 2007
ProTV in HDTV

Pe 19 Iunie anul acesta citeam urmatoarea stire:

“ProTV, o companie de televiziune lider in Romania , un canal de mare audienta, lanseaza un nou serviciu de inalta definitie mai tarziu in acest an devenind astfel primul canal ce ofera calitate HDTV din Romania.

Canalul, ProTV HD, este asteptat sa fie transmis in Bucharest incepand cu data de 1 Decembrie in mod de teste, iar pe data de 11 va fi data oficiala a lansari acestui canal.

Penetrarea HDTV in zonele urbane din Romania, care reprezinta aproximativ 53 % din procentul populatiei, este asteptata sa creasca in urmatorii 3-5 ani, cand mai multe licente digitale vor fi eliberate in Romania. Conform unor statistici procentul de vanzari de ecrane pe baza de plasma sau lcd-uri a crescut cu 60 % in acest an.”

Azi am luat un catalog domo si se pare ca deja postul hdtv este folosit in sloganele de vanzare ale unui tuner tv de la sagem.
“Sunteti pregatit pentru epoca High Definition? Vreti sa aveti televiziune digitala gratuita ? Atunci solutia o reprezinta acest tuner DVB-T de la Sagem. Odata conectat prin cablul HDMI la televizorul dumneavoastra aveti acces la semnal TV pur digital captat cu ajutorul unei simple antene de camera… Acest tuner va ofera acces la transmisiune in semnal HD, inclusiv la cea a postului ProTV .. ” . Acesta este anuntul publicitar pentru Sagem DVB-T HD-ITD81 din catalogul Domo Best of 2007 .

In orice caz toate acestea sunt vesti bune pentru noi.Leave a Reply